Romantik İlişkide Mutluluğu Engelleyen Düşünceler

 

 

Romantik bir ilişkisi olsun veya olmasın herkesin ilişkilerle ilgili söyleyecek bir şeyi, bazı kalıp yargıları hatta katı kuralları var. Bazen bu söylemlerin doğru tarafları olsa da bu tarz söylemler ilişkilerle ilgili gerçekdışı beklentilere sebep oluyor ve çoğu zaman gereksiz kırılganlıklar oluşturuyor. İlişkileri güvenli, huzurlu ve ortaklaşa kurduğumuz eşit haklara ve sorumluluklara sahip olduğumuz bir yer olarak görmeye başladığımızda yeni ve daha işlevsel bir ilişki durumuna geçeceğimiz kesin. 

 

Paper G8cf44c6d6 1920

 

İnatçı lekelere karşı savaşan deterjanlar gibi bu yazımızda da romantik ilişkilerdeki inatçı düşüncelerle uğraşıyoruz. İnatçı dememizin sebebi herhangi bir doğruluk payı olmadığı halde ısrarla halen kabul edilmelerinden geçiyor. İşte ilişkilerdeki inatçı düşünceler karşınızda.

1. Gerçekten seven kişi konuşmama gerek kalmadan ne hissettiğimi veya ne istediğimi bilir. 

Aklından geçenleri okumaya yarayan bir teknoloji henüz geliştirilmedi ya da biz bilmiyoruz:) Sevgilin bir kahin de değilse ne hissettiğini anlaması sen söylemeden biraz zor olabilir. O yüzden isteklerini paylaşman doğru sonuca ulaşman için daha çok yardımcı olacaktır.

2. Sevgilim her zaman benim tarafımda olmalı ve her dediğimi onaylamalıdır.

İlişkinde ya da daha genel olarak hayatında her zaman seninle aynı fikirde olan insanlarla beraber bulunmak yeni şeyler öğrenmeni engeller. Partnerinin farklı fikirde olması sana yeni bakış açıları kazandırabilir. Ayrıca her zaman haklı olmak zorunda değilsin.

 

3. Uzun süreli bir ilişkiye sahip olmam beni başarılı ve doğru biri yapar.

Çoğumuzun düştüğü hatalı bir düşünce. Üzülerek söylüyoruz ki ne yazık ki uzun süreli ilişkide olup yalnız olan çok fazla insan var. Bazen bitirmek daha çok cesaret gerektirir ve daha çok güçlü yapar.

4. Sevgilim her zaman benim yaptığım/yapmak istediğim şeylerde bana eşlik etmelidir.

İlişkide bazı şeyleri birlikte yapmak, yapmayı istemek son derece normaldir elbette ama aynı şekilde herkesin kendine özel alanı olmasını kabul etmek ve buna izin vermek de sağlıklı bir birlikteliğin olmazsa olmazı. 

Mutlu ilişkiler dileriz:)